Houzz Logo Print
  1. Dormitorios
  2. Retro

16.065 ideas para dormitorios retro

Laurel Crest Project
Laurel Crest Project
The Luxe Design Group LXDG
Neutral, organic, minimalist bedroom design for our clients new home! Beautiful primary suite design.
Imagen de dormitorio principal vintage grande con moqueta
Riggs Residence
Riggs Residence
Green Works Construction & Design Inc
Ejemplo de dormitorio principal retro sin chimenea con paredes blancas, suelo de madera en tonos medios y suelo marrón
#TheRambler
#TheRambler
Ember & Brune
Paint is Benjamin Moore Crisp Romaine. Photography by LOMA Studios, lomastudios.com
Diseño de dormitorio principal vintage con paredes verdes
Multi-Functional Modern Mid-Century Bedroom That Maximizes Space
Multi-Functional Modern Mid-Century Bedroom That Maximizes Space
Spacejoy
The solid wood bed is warm and inviting with a mid-century modern flair. Keeping your bedding white and crisp is timeless and clean, then adding wonderful accent pillows will pull in other materials and textures we love in boho/mid-century design. The rug also helps give warmth and comfort to your space. The nightstands will provide some personal storage for you and tie into the design of the desk. To keep the surface of a nightstand free of lamps when possible, so your sconces will be the perfect light source for you at bedtime. There are significant architectural elements in the bedroom that we wanted to highlight. Adding in accents of black metal ties the furnishings into the architecture, really giving the furnishings a sense of belonging. Finally, the full-length mirror is perfect for the bedroom, has an art deco vibe, and is essential for making the room look more spacious. The bench in front of the mirror helps visually ground the mirror, adds more texture to space, and is conveniently located to sit to take off your shoes at the end of a long day. Both the desk and the task lamp relate entirely back to the nightstands and again have the black metal accents. The desk chair is comfortable and stylish, the perfect blend of beauty and function. Adding shelving above the desk allows accessorize or add some essential work items up there. A hanging planter nearby gives you more plant life and visual height in the room, and of course, more great texture.
Forest Hills Mid-Century Remodel
Forest Hills Mid-Century Remodel
The Kingston Group - Remodeling Specialists
Imagen de dormitorio vintage de tamaño medio con paredes rosas y suelo de madera clara
Uday Villa
Uday Villa
Rohit Bhoite House of Design
A house is one’s sanctuary of dreams, emotions & hope. And what better way to bring this etymology to life than a home that expresses just this. Drive down about hundred kilometers off the coast of the bustling city of Mumbai and nestled amidst the Sahyadris Mountains, is interior designer Rohit Bhoite’s recent heartfelt project. When he was approached for the Linear House Project, it was simply barren land and the creative brief was to design a space that reflected the diverse yet cognitive personalities of the home owners keeping in mind that it had to be kid friendly too. From the day Rohit’s team started ideating and drafting their initial thoughts to where the complete home stands today, its been an overwhelming and fulfilling journey of over two years. Layout orientation diagrams and computer simulations where discussed with the homeowners, iterated and concluded with great detailing, keeping in mind the philosophy and personas of all. The pristine architectural structure, pool deck, landscaping, interior design and execution, each aspects of the project had been well planned and executed with timelines. Nature and urban contemporary visuals had to blend extremely well into each other. It was the perfect opportunity to create an abode of tranquility with a colour palette of industrial shades with earthy hues and tones that evoke a sense of clam. Overlooking the expansive mountain range the house was designed in a horizontally stretch with the living room & dining being placed right in the centre as the focal point where family and friends would love to spend time together. The two master bedrooms fondly knows as the Black and White rooms put at extreme ends. There is also a kids room and a guest bedroom apart from the comprehensive kitchen. The living space practically has no walls but folding shuttered glass paned French windows on custom designed track channels that allow them to fully open up on both sides. One side being the landscaped lawns and the other being the pool and the barbeque gazebo. The idea was that one can embrace the feeling of sitting outdoors even while inside the leisure of the living room… literally re-creating an inside out look. The flooring selected was a blended ash grey shade with Diesel tiles to offset with the industrial feel. The chalet style sloping pitched roof is as capacious with an 18 feet height at its highest point in the center running through the entire living and dining area. Walls were hand crafted in textured grey and subway tiles as one of the highlighters, with the couch in pure linen fabric and relaxed rattan wicker chairs to offset the colours of the walls. Planters that are about nine feet in height were placed strategically. The icing on the cake was the handmade glass mesh chandelier discovered by Rohit on one of his travels and literally an instant hit with the home owners too. Apart from this, canescent lighting has always been a must have on his projects. He strongly recommends this offering to his clients at most times. The dining table is a solid wood plank and polished off in a complimenting natural wood tinge with a clear glass bottom to ensure that the dimensional view of the house does not get blocked. It is fondly known as the floating table in the family! Geometry with tiles and forms has been a focal point in Rohit’s structural designs, especially when it comes to bathrooms. The powder bathroom is a classic example of just that with extensive use of hexagonal tiling. A custom granite sink with brass details around the periphery and edges of the mirror is the focal point and forms the visual balance of the small yet utilitarian space. There are 4 bedrooms to the Uday Villa. Two Master bedrooms, one kids room and a guest room. One bedroom which the team terms as ‘His Black Room’ was designed simply to the preference of the gentleman and ‘Her White Room’ designed to the choice of the lady of the house. The black and white room have the same layout but are situated at both the extreme ends of the house, each overlooking the greens and the azure pool with tall glass retractable French top to bottom windows. The black room has a beautiful choice of natural hues of deep and tan browns, greens and a grey concrete wall giving the room an industrial look. The opposite wall holds the much loved yet tricky to use aluminium checked Tiles. Polished kadappa (slate) flooring holds the visual identity together and almost completes the look of the black shera(cement) board panel with a deep wooden texture. A tan cosy corner chair, which happens to be one of Rohit’s steals while scouting for local designer portfolios, at the rear end; Adds to the eccentric highlight that you see in the other details as well, such as the bed frame and the word work around the room. A metal mesh light weight glass tube adds a fantastic delicate highlight almost completing the room to perfection. Apart from keeping the bathroom clutter free, practical and trendy, it incorporates the palette of the room, here as well with brass detailing, Diesel tiles and fittings in a clean and trend setting chrome finish. The white room made to the choice of the lady of the family, has a strong feminine voice yet keeps to the integrity of Rohit’s design style. The walls are textured with concrete finish light grey colour with Diesel tiles and the ceiling is masked with shera board in an ash wood shade. The industrial looks is softened with a smart chic choice in upholstery to add warmth. A signature Rohit Bhoite custom designed four poster urban bed with light sheers was a mush have for the lady in the house and it was honoured. It was created in house from scratch and holds a natural veneer polish. To offset the industrial grey, earthy tones of greens were used by way of planters and browns in the carpet. The bathroom door adds a touch of nature to the entire space. The pendant & ceiling light fittings have a touch of brass to compliment the room and add finesse. The bathroom was designed with granite and hued concrete that supports the industrial tone of design language that Rohit is trying to bring about to the project. The kids room is a eclectic blend of yellow, grey and tan brown. The little home owners insisted on slumber party bunk beds and given this fun brief, custom made beds were designed with a height of 15 feet so they do not need to bend over or have heads hitting the roofs when at play. The lights form yet another highlight of this room, that juxtapose floating cloud formations, symbolizing ideas that can creatively flow in thin air. Cement tiles in the flooring, textured walls and fabrics in earthy tones truly complete this room. Shades of blue are the highlight of the guest room. The angular yet non symmetrical geometric patterned flooring offsets the colour tones of the custom-made bed, the head board and the roof. Concrete tiles form the base and the half and half wall , cuts the monotony of a plain white wall that runs across the length and height of the room. The colours of the room spill over the bathroom with the coloured concrete walls and flooring. The raw look with refined designer fittings was Rohit’s way of incorporating technique into his art form. The pool being a highlight for the kids in the family, was designed in the length of 15 mts. x 5 meters to cover the exact expanse of the house, so it is visible not only from the living and dining areas, but also both the black and white rooms at both ends of the constructed structure. There is a practical and aesthetically clear glass porch with matt black gazebo work where the open to air bar, BBQ grill and open to air outdoor furniture has been placed for outdoor dining on a beautiful winter day or a hot summer evening. The family hopes to spend much of their time here as the kids love to make a splash on most days. The landscape design holds a special place for Rohit. This was a design avenue he had been assigned for the very first time. With a lot of in-depth research about flora and fauna with climate durability in mind, the plan was all about juxtaposing natural elements with the existing rock formations originally found in the same space as discovered. Everything was designed around the original being of these mini boulders to represent his ideology of aligning it all into a beautifully orchestrated form without having to compromise on the integrity of the design planned. To finish off the project Rohit and the home owners added the final touches to the bold hues with customized furniture elements, paintings and eye-catching curios from all across the world. A dream realized… an idea fulfilled… a happy family.
Mid-Century Mod House
Mid-Century Mod House
Lindye Galloway Interiors
Jasmine Star
Foto de dormitorio principal vintage grande sin chimenea con paredes grises y suelo de madera clara
Split Level Modern Renovation
Split Level Modern Renovation
Clear Home Design
mid century modern master bedroom. grey walls and grey drapery. modern abstract area rug. modern walnut dark stained built ins. grey upholstered cushion window seat. modern chandelier. stainless steel occasional table.
Groove Pad Studio Apartment
Groove Pad Studio Apartment
Sustainable Home
The vintage desk creates a compact space to do work. The bright colors of the lucite panel chandelier and the hand stiched Indian bedspread pick up the colors of the surfboards in the large format photo of Avila Beach. The client wanted guests to feel welcomed by a California vibe. Photos by- Michele Lee Willson
Long Beach
Long Beach
Benedict August
Ejemplo de habitación de invitados abovedada vintage de tamaño medio con moqueta, suelo gris, vigas vistas, papel pintado y paredes verdes
Hudson Valley Getaway
Hudson Valley Getaway
Larson and Paul Architects LLP
Photo: John Gruen
Modelo de dormitorio principal retro de tamaño medio con paredes blancas, suelo de madera pintada y estufa de leña
Wayzata Mid-Century Modern Whole Home Restoration
Wayzata Mid-Century Modern Whole Home Restoration
Thompson Construction
Mid-Century Modern Restoration
Modelo de dormitorio principal retro de tamaño medio con paredes blancas, moqueta, suelo blanco, vigas vistas y papel pintado
Amelia II- Americana Estates Bolingbrook, IL
Amelia II- Americana Estates Bolingbrook, IL
DJK Custom Homes
DJK Custom Homes
Ejemplo de dormitorio principal retro grande con paredes grises y moqueta
Manhattan Apartment - Bedroom
Manhattan Apartment - Bedroom
Annabode Interior Design
Anna Smith for Decorilla
Imagen de dormitorio principal vintage pequeño sin chimenea con paredes grises y suelo de madera en tonos medios
Highview
Highview
Timothy Godbold Ltd
Rikki Snyder
Imagen de dormitorio principal vintage grande con paredes multicolor, suelo de madera clara y suelo marrón

16.065 ideas para dormitorios retro

Berkeley Hills Midcentury Rancher
Berkeley Hills Midcentury Rancher
Regan Baker Design Inc.
Hired by the owners to provide interior design services for a complete remodel of a mid-century home in Berkeley Hills, California this family of four’s wishes were to create a home that was inviting, playful, comfortable and modern. Slated with a quirky floor plan that needed a rational design solution we worked extensively with the homeowners to provide interior selections for all finishes, cabinet designs, redesign of the fireplace and custom media cabinet, headboard and platform bed. Hues of walnut, white, gray, blues and citrine yellow were selected to bring an overall inviting and playful modern palette. Regan Baker Design was responsible for construction documents and assited with construction administration to help ensure the designs were well executed. Styling and new furniture was paired to compliment a few existing key pieces, including a commissioned piece of art, side board, dining table, console desk, and of course the breathtaking view of San Francisco's Bay. Photography by Odessa
Stacks on Main
Stacks on Main
TDS- Thurman Design Studio
Diseño de habitación de invitados retro de tamaño medio sin chimenea con paredes blancas, moqueta y suelo gris
1
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Houzz utiliza cookies y tecnologías similares para personalizar mi experiencia, ofrecerme contenido relevante y mejorar los productos y servicios de Houzz. Al hacer clic en 'Aceptar' confirmo que estoy de acuerdo con lo antes expuesto, como se describe con más detalle en la Política de cookies de Houzz. Puedo rechazar las cookies no esenciales haciendo clic en 'Gestionar preferencias'.