Houzz Logo Print

192 ideas para dormitorios retro naranjas

Uday Villa
Uday Villa
Rohit Bhoite House of DesignRohit Bhoite House of Design
A house is one’s sanctuary of dreams, emotions & hope. And what better way to bring this etymology to life than a home that expresses just this. Drive down about hundred kilometers off the coast of the bustling city of Mumbai and nestled amidst the Sahyadris Mountains, is interior designer Rohit Bhoite’s recent heartfelt project. When he was approached for the Linear House Project, it was simply barren land and the creative brief was to design a space that reflected the diverse yet cognitive personalities of the home owners keeping in mind that it had to be kid friendly too. From the day Rohit’s team started ideating and drafting their initial thoughts to where the complete home stands today, its been an overwhelming and fulfilling journey of over two years. Layout orientation diagrams and computer simulations where discussed with the homeowners, iterated and concluded with great detailing, keeping in mind the philosophy and personas of all. The pristine architectural structure, pool deck, landscaping, interior design and execution, each aspects of the project had been well planned and executed with timelines. Nature and urban contemporary visuals had to blend extremely well into each other. It was the perfect opportunity to create an abode of tranquility with a colour palette of industrial shades with earthy hues and tones that evoke a sense of clam. Overlooking the expansive mountain range the house was designed in a horizontally stretch with the living room & dining being placed right in the centre as the focal point where family and friends would love to spend time together. The two master bedrooms fondly knows as the Black and White rooms put at extreme ends. There is also a kids room and a guest bedroom apart from the comprehensive kitchen. The living space practically has no walls but folding shuttered glass paned French windows on custom designed track channels that allow them to fully open up on both sides. One side being the landscaped lawns and the other being the pool and the barbeque gazebo. The idea was that one can embrace the feeling of sitting outdoors even while inside the leisure of the living room… literally re-creating an inside out look. The flooring selected was a blended ash grey shade with Diesel tiles to offset with the industrial feel. The chalet style sloping pitched roof is as capacious with an 18 feet height at its highest point in the center running through the entire living and dining area. Walls were hand crafted in textured grey and subway tiles as one of the highlighters, with the couch in pure linen fabric and relaxed rattan wicker chairs to offset the colours of the walls. Planters that are about nine feet in height were placed strategically. The icing on the cake was the handmade glass mesh chandelier discovered by Rohit on one of his travels and literally an instant hit with the home owners too. Apart from this, canescent lighting has always been a must have on his projects. He strongly recommends this offering to his clients at most times. The dining table is a solid wood plank and polished off in a complimenting natural wood tinge with a clear glass bottom to ensure that the dimensional view of the house does not get blocked. It is fondly known as the floating table in the family! Geometry with tiles and forms has been a focal point in Rohit’s structural designs, especially when it comes to bathrooms. The powder bathroom is a classic example of just that with extensive use of hexagonal tiling. A custom granite sink with brass details around the periphery and edges of the mirror is the focal point and forms the visual balance of the small yet utilitarian space. There are 4 bedrooms to the Uday Villa. Two Master bedrooms, one kids room and a guest room. One bedroom which the team terms as ‘His Black Room’ was designed simply to the preference of the gentleman and ‘Her White Room’ designed to the choice of the lady of the house. The black and white room have the same layout but are situated at both the extreme ends of the house, each overlooking the greens and the azure pool with tall glass retractable French top to bottom windows. The black room has a beautiful choice of natural hues of deep and tan browns, greens and a grey concrete wall giving the room an industrial look. The opposite wall holds the much loved yet tricky to use aluminium checked Tiles. Polished kadappa (slate) flooring holds the visual identity together and almost completes the look of the black shera(cement) board panel with a deep wooden texture. A tan cosy corner chair, which happens to be one of Rohit’s steals while scouting for local designer portfolios, at the rear end; Adds to the eccentric highlight that you see in the other details as well, such as the bed frame and the word work around the room. A metal mesh light weight glass tube adds a fantastic delicate highlight almost completing the room to perfection. Apart from keeping the bathroom clutter free, practical and trendy, it incorporates the palette of the room, here as well with brass detailing, Diesel tiles and fittings in a clean and trend setting chrome finish. The white room made to the choice of the lady of the family, has a strong feminine voice yet keeps to the integrity of Rohit’s design style. The walls are textured with concrete finish light grey colour with Diesel tiles and the ceiling is masked with shera board in an ash wood shade. The industrial looks is softened with a smart chic choice in upholstery to add warmth. A signature Rohit Bhoite custom designed four poster urban bed with light sheers was a mush have for the lady in the house and it was honoured. It was created in house from scratch and holds a natural veneer polish. To offset the industrial grey, earthy tones of greens were used by way of planters and browns in the carpet. The bathroom door adds a touch of nature to the entire space. The pendant & ceiling light fittings have a touch of brass to compliment the room and add finesse. The bathroom was designed with granite and hued concrete that supports the industrial tone of design language that Rohit is trying to bring about to the project. The kids room is a eclectic blend of yellow, grey and tan brown. The little home owners insisted on slumber party bunk beds and given this fun brief, custom made beds were designed with a height of 15 feet so they do not need to bend over or have heads hitting the roofs when at play. The lights form yet another highlight of this room, that juxtapose floating cloud formations, symbolizing ideas that can creatively flow in thin air. Cement tiles in the flooring, textured walls and fabrics in earthy tones truly complete this room. Shades of blue are the highlight of the guest room. The angular yet non symmetrical geometric patterned flooring offsets the colour tones of the custom-made bed, the head board and the roof. Concrete tiles form the base and the half and half wall , cuts the monotony of a plain white wall that runs across the length and height of the room. The colours of the room spill over the bathroom with the coloured concrete walls and flooring. The raw look with refined designer fittings was Rohit’s way of incorporating technique into his art form. The pool being a highlight for the kids in the family, was designed in the length of 15 mts. x 5 meters to cover the exact expanse of the house, so it is visible not only from the living and dining areas, but also both the black and white rooms at both ends of the constructed structure. There is a practical and aesthetically clear glass porch with matt black gazebo work where the open to air bar, BBQ grill and open to air outdoor furniture has been placed for outdoor dining on a beautiful winter day or a hot summer evening. The family hopes to spend much of their time here as the kids love to make a splash on most days. The landscape design holds a special place for Rohit. This was a design avenue he had been assigned for the very first time. With a lot of in-depth research about flora and fauna with climate durability in mind, the plan was all about juxtaposing natural elements with the existing rock formations originally found in the same space as discovered. Everything was designed around the original being of these mini boulders to represent his ideology of aligning it all into a beautifully orchestrated form without having to compromise on the integrity of the design planned. To finish off the project Rohit and the home owners added the final touches to the bold hues with customized furniture elements, paintings and eye-catching curios from all across the world. A dream realized… an idea fulfilled… a happy family.
Westchester Residence
Westchester Residence
JWT AssociatesJWT Associates
In the master bedroom, we decided to paint the original ceiling to brighten the space. The doors are custom designed to match the living room. There are sliding screens that pocket into the wall.
Best of Houzz 2024: ¡Conoce a los ganadores!
Mid Century Modern Update
Mid Century Modern Update
ionDesign, LLCionDesign, LLC
Homeowner asked for a simple clean, crisp look. ionDesign,LLC
Sleeping area with home office corner
Sleeping area with home office corner
Gal Style N CoGal Style N Co
Bed room area with queen size bed. 2 swing arm wall scones to save space of side tables. They are made of brass so add that stylish kick! Mid century home-office corner with a small desk and a classic mid century arm chair. Small rugs always add a touch of color and polish the entire room look without blocking it!
Wahroonga
Wahroonga
QUANTUM BUILTQUANTUM BUILT
A mid-century modern home renovation using earthy tones and textures throughout with a pop of colour and quirky design features balanced with strong, clean lines of modem and minimalist design.
Midcentury Modern Bedroom
Midcentury Modern Bedroom
exactly.exactly.
Ejemplo de dormitorio principal vintage de tamaño medio con paredes rosas, suelo de madera en tonos medios y suelo marrón
Yarralumla Home
Yarralumla Home
Catherine Henderson InteriorsCatherine Henderson Interiors
The main bedroom I felt was an opportunity for some soft glamorous textures to balance all the hard surfaces in the rest of the home and to create a link to the small oriental style courtyard behind the curtains. Teal velvet curtains lit from above, gold patterned wall paper, a slightly rough woven headboard, smooth timber and plush carpet also in teal - it was all about texture and context.
SG Bedroom
SG Bedroom
Stellar Design InteriorsStellar Design Interiors
Diseño de habitación de invitados vintage pequeña con paredes multicolor, moqueta, suelo beige y papel pintado
Dimensional Wall Creates Focal Point
Dimensional Wall Creates Focal Point
Michael Norpell's Wall To WallMichael Norpell's Wall To Wall
Textured wall title creates a focal point behind the headboard, which is flanked by wood paneling. Deep navy blue carpet helps to anchor the space, creating a relaxing bedroom retreat.
Redesign Valley Ho
Redesign Valley Ho
KH Staging and DesignKH Staging and Design
Imagen de dormitorio retro con paredes blancas
Kids Room
Kids Room
D.A. Haig Construction, LLCD.A. Haig Construction, LLC
Diseño de habitación de invitados retro de tamaño medio con paredes rosas y moqueta
Casa de pueblo estilo Vintage en Pollensa. Mallorca
Casa de pueblo estilo Vintage en Pollensa. Mallorca
Bornelo Interiorismo y Decoración, S.L.Bornelo Interiorismo y Decoración, S.L.
Kamal fotografia
Foto de dormitorio principal retro grande sin chimenea con paredes blancas y suelo de madera en tonos medios
Sea Ranch Residence
Sea Ranch Residence
Hudson Street DesignHudson Street Design
Empire Contracting Inc 707.884.9789 Photos By: Sea Ranch Images www.searanchimages.com 707.653.6866
Diseño de dormitorio vintage con paredes blancas
Vista Las Palmas
Vista Las Palmas
Kore ResidentialKore Residential
Foto de dormitorio retro con paredes amarillas, suelo de cemento y suelo gris
Highball House Palm Springs, CA
Highball House Palm Springs, CA
Emily Pertzborn InteriorsEmily Pertzborn Interiors
Foto de dormitorio principal vintage con paredes rosas y suelo de cemento
Bedroom
Bedroom
S+H ConstructionS+H Construction
Modelo de dormitorio retro con paredes amarillas y suelo amarillo
View of original Master Bedroom prior to remodel--new access door into newly cre
View of original Master Bedroom prior to remodel--new access door into newly cre
Daniel Ruark, ArchitectDaniel Ruark, Architect
Master Bedroom as originally constructed and prior to Master Bath addition (occurring at panel to left of roof ridge beam and shelves with books). Directly expressed structure, simple palette of materials: integrally colored concrete floor with embed radiant heat system, redwood plywood paneling and casework, douglas fir structural roof decking, plate glass.

192 ideas para dormitorios retro naranjas

1
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Houzz utiliza cookies y tecnologías similares para personalizar mi experiencia, ofrecerme contenido relevante y mejorar los productos y servicios de Houzz. Al hacer clic en 'Aceptar' confirmo que estoy de acuerdo con lo antes expuesto, como se describe con más detalle en la Política de cookies de Houzz. Puedo rechazar las cookies no esenciales haciendo clic en 'Gestionar preferencias'.