Hill Country Residence

Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients.

Photography by Adam Steiner

—  Houzz
Temas de fotos relacionados
This photo has no questions
A los usuarios que les ha gustado esta foto también les ha gustado
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Salones con colores similares
Mediterranean Living Room
Modern Living Room Addition
Фотосъемка интерьера квартиры на Весковском переулке для SALON Классика
Trestlewood Interior
Architectural and Interior Photography
Deal/Rhoads
Heritage Cabin
Highcroft Hunting Barn
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.