Hill Country Residence

Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients.

Photography by Andrew Pogue

Diseño de salón contemporáneo con suelo de cemento y paredes blancas —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

lydia3092
Lydia Vokurka se ha añadido esto a VOKURKA 12 de diciembre de 2020

This home has interesting uses of alternative materials for walls

Salones con colores similares
Haus J19
St. Lawrence Market Mid-Century
Two Tequesta
Neutral eclectic living room
Fairview NC
The Courtyard House
ЖК"7 небо"
Glen Manor Drive
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.