Westmoreland Terrace

This tall, thin Pimlico townhouse was split across five stories with a dingy neglected courtyard garden to the rear. Our clients hired us to design a whole-house renovation and kitchen extension.

Neighbouring houses had been denied planning permission for similar works, so we had our work cut out to ensure that our kitchen extension design would get planning consent. To start with, we conducted an extensive daylight analysis to prove that the new addition to the property would have no adverse effect on neighbours. We also drew up a 3D computer model to demonstrate that the frameless glass extension wouldn’t overpower the original building.

To increase the sense of unity throughout the house, a key feature of our design was to incorporate integral rooflights across three of the stories, so that from the second floor terrace it was possible to look all the way down into the kitchen through aligning rooflights. This also ensured that the basement kitchen wouldn’t feel cramped or closed in by introducing more natural light.

Diseño de escalera recta, actual, con escalones de madera y contrahuellas de madera —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.
A los usuarios que les ha gustado esta foto también les ha gustado
Westmoreland Terrace
Tadmor Street
Private House for TY Design Studio
The Old Hall, Suffolk
Fernleigh Grange
Contemporary Residential Fit-Out
Corner House, Blackheath
Westmoreland Terrace
Escaleras con colores similares
Larkspur III
Westmoreland Terrace
Grand Marble Foyer with Dual Staircases
Pacific Palisades
a house in a garden
Traditional Glamour - Hillsborough, CA
private hjem
Custom Residence
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.