Park Slope Modern Row House

This residence was a complete gut renovation of a 4-story row house in Park Slope, and included a new rear extension and penthouse addition. The owners wished to create a warm, family home using a modern language that would act as a clean canvas to feature rich textiles and items from their world travels. As with most Brooklyn row houses, the existing house suffered from a lack of natural light and connection to exterior spaces, an issue that Principal Brendan Coburn is acutely aware of from his experience re-imagining historic structures in the New York area. The resulting architecture is designed around moments featuring natural light and views to the exterior, of both the private garden and the sky, throughout the house, and a stripped-down language of detailing and finishes allows for the concept of the modern-natural to shine.

Upon entering the home, the kitchen and dining space draw you in with views beyond through the large glazed opening at the rear of the house. An extension was built to allow for a large sunken living room that provides a family gathering space connected to the kitchen and dining room, but remains distinctly separate, with a strong visual connection to the rear garden. The open sculptural stair tower was designed to function like that of a traditional row house stair, but with a smaller footprint. By extending it up past the original roof level into the new penthouse, the stair becomes an atmospheric shaft for the spaces surrounding the core. All types of weather – sunshine, rain, lightning, can be sensed throughout the home through this unifying vertical environment. The stair space also strives to foster family communication, making open living spaces visible between floors. At the upper-most level, a free-form bench sits suspended over the stair, just by the new roof deck, which provides at-ease entertaining. Oak was used throughout the home as a unifying material element. As one travels upwards within the house, the oak finishes are bleached to further degrees as a nod to how light enters the home.

The owners worked with CWB to add their own personality to the project. The meter of a white oak and blackened steel stair screen was designed by the family to read “I love you” in Morse Code, and tile was selected throughout to reference places that hold special significance to the family. To support the owners’ comfort, the architectural design engages passive house technologies to reduce energy use, while increasing air quality within the home – a strategy which aims to respect the environment while providing a refuge from the harsh elements of urban living.

This project was published by Wendy Goodman as her Space of the Week, part of New York Magazine’s Design Hunting on The Cut.

Photography by Kevin Kunstadt

Modelo de armario y vestidor retro, grande, con suelo de madera clara y suelo marrón —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

sharon_blazely
Sharon Blazely se ha añadido esto a sharon_blazely's ideas 1 de octubre de 2020

mid century modern wardrobe upgrade ides

cecilyw
Woolrich Group Designed Renovations se ha añadido esto a De Sanctis 18 de septiembre de 2020

Wall of built in closet cabinetry

cjaff
Charles Jaff se ha añadido esto a cjaff's ideas 30 de junio de 2020

Park Slope Modern Row House Midcentury Closet, New York

titustekform
Titus Tekform se ha añadido esto a Wardrobe Inspo 24 de junio de 2020

The owners wished to create a warm, family home using a modern language that would act as a clean canvas to feature rich textiles and items from their world travels. Experience re-imagining historic structures in the New York area. The resulting architecture is designed around moments featuring natural light and views to the exterior, of both the private garden and the sky, throughout the house, and a stripped-down language of detailing and finishes allows for the concept of the modern-natural to shine.

Armarios y vestidores con colores similares
Contemporary Closet
West Village Glam
Chelsea Loft Apartment
FORMA Design
Lifestyle House
コンパクト住宅
Broadwater 2
Borella Road, Sunnybank Hill
Family Home, London
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.