Houzz Logo Print
sofiehansen1

Hvad skal jeg tænke på når jeg renoverer køkken?

Sofie Hansen
hace 8 años
última modificación:hace 6 años

Står overfor en renovering af køkkenet og kunne godt tænke mig at høre, hvilke ting i mener man skal være opmærksomme på både mht selve designet/layoutet af køkkenet, materialevalg og hårdehvidevarer. Nogle


Comentarios (20)

  • Trine Nyborg
    hace 8 años

    Da jeg skulle renovere køkken for mange år siden ville jeg ønske at jeg havde tænkt mere på 'fremtiden' og valgt et mere tidsløst design. Derfor vil mit råd være at holde designet enkelt og farverne neutrale. Til gengæld kan du så skeje ud, når det gælder små køkkenmaskiner, viskestykker og andre køkken accessories.

  • PRO
    Fredshule Byg ApS
    hace 8 años

    Jeg kan klart anbefale et besøg i dit hjem af en indretningskonsulent fra Svane Køkkenet. Hvor i får snakket om dine ønsker og ser på hvilke muligheder der i dit køkken for at kunne realiserer dine ønsker. De har mange god løsninger.

    De har mange tidløse designes.

    Svane Køkkenet - Få Inspiration til Drømmekøkkenet‎

  • PRO
    Tom Nielsen
    hace 8 años

    Bordpladen er muligvis den del i køkkenet som bliver udsat for mest slitage. Alle materialer har deres fordele og ulemper, muligheder og begrænsninger, farver, pleje osv. Men inden man bliver for forelsket i et materiale så skal man naturligvis også gøre op med sig selv hvad man har af budget. Der er ingen grund til at blive forelsket (og senere hen skuffet) i Silestone og Corian hvis man ikke kan betale.

  • Sofie Hansen
    Autor original
    hace 8 años

    Hvordan synes du generelt træbordplader er og hvilket træ skal man gå efter? Jeg har hørt at træ nemt bliver slidt og ødelagt, MEN at man hurtigt kan slibe det ned og friske det op med olie. Hvad er din professionelle mening om det?

  • PRO
    Tom Nielsen
    hace 8 años

    Min mening er at JEG ELSKER TRÆ :-) Det giver en god "varme" i hjemmet og er sundt for dit indeklima.

    Træ er ikke det store problem at holde så længe man har en smule disciplin og sund fornuft. Er man derimod en travl børnefamilie med en masse små djævle så skal man måske lige tænke en ekstra gang.

    Mange spørger hvor ofte man skal behandle sin bordplade, og mit svar til det er: Efter behov. Det er fuldstændig individuelt fra familie til familie hvor meget man slider på sit køkken. Dog kan jeg sige at hvis man er snu og give sin plade olie 2-3 gange når man modtager den fra fabrikken så går der sandsynligvis langt mere end et år før du skal give den olie igen.

  • cbjarno
    hace 8 años

    Enig i træplader. Tidløst design og træ klæder hinanden godt og man bliver ikke træt af en "tidens" trend. Fik en hvidbejset egetræsplade i et hvidt køkken for 10 år siden. Det gider vi stadig se på. Eg er rimeligt hårdt træ, så det tåler en hel del og som Tim skriv: olie olie og olie i starten, så nu klarer vi en let slibning og så olie hvert andet år.


  • PRO
    ARKINAUT Arkitekt- og byggerådgivning for husejere
    hace 8 años
    Última modificación: hace 8 años

    Min holdning er, at funktion kommer før form. Det vil sige, at du først skal gennemtænke alle "arbejdsgangene" i køkkenet, helt lavpraktisk. Hvordan vil du bruge køkkenet? Hvad har du behov for af bordplads, skabsplads, skuffeplads, frasætningsplads, hvor hænger de fugtige viskestykker, hvor står køkkenmaskinerne når de ikke er i brug, skal man også kunne sidde ved en bordplade og læse/lave lektier, hvor skal der være strøm og hvor mange stik etc. Disse overvejelser kan lede til et overordnet "layout" af køkkenet, dvs hvor er der håndvask, hvor er kogepladsen, hvor er ovnen/køleskabet m.v. Derefter kan overvejelser om "form" komme, dvs valg af materialer, farver, greb, belysning m.v. Held og lykke med projektet ...

  • Sofie Hansen
    Autor original
    hace 8 años

    tusind tak alle sammen for den fantastiske vejledning. Jeg er i hvert fald blevet sikker på at jeg godt tør gå efter en træbordplade, og så går jeg i mellem tiden og summer lidt på om jeg skal involvere en indretningsdesigner eller et køkkenfirma, der kan lave et udkast!

  • PRO
    Hansen Living ApS
    hace 8 años
    Última modificación: hace 8 años

    Jeg er ganske enig i, at en indretningsekspert (arkitekt eller lignede med indretning som speciale) kan være en god investering. MEN... var har, som køkken- og badeværelse folk alt for ofte oplevet, at den specialviden vi har, ikke er en indretningsspecialisten har.

    Først skal du beslutte et budget. Du får simpelthen mere for pengene, hvis du kan sige til en indretningsspecialist eller en køkkenspecialist, at du har så og så mange penge at gøre med i alt. For så gør vi os umage for at give dig det bedste vi kan indenfor rammen. Og du bliver ikke lokket ud i at bruge flere penge end du egentlig vil.

    Hos Hansen Kitchen lægger vi stor vægt på at sætte os ind i, hvad det er for en slags hjem vi er i. Er det en familie med små børn, er det et seniorægtepar, er det nogen der rejser meget o.s.v.

    Udfra kundens ønsker og behov, samt vores viden om hvad der virker, laver vi et oplæg til den bedste, mest funktionelle måde at anvende rummet på, da et køkken er et værksted, og derfor skal fungere rent praktisk, så optimalt som muligt.

    I dialog med kunden redigerer vi så oplægget, indtil løsningen er som den skal være. For hver version udregner vi prisen, så alle hele tiden ved, om vi holder os indenfor budgetrammen.

    Så ved du hvad du kan "kræve" af en professionel ;-)

  • PRO
    Hansen Living ApS
    hace 8 años

    Hvad angår træ og træbordplader, så er massiv træ det mest bæredygtige materiale man kan vælge, og det kan altid (næsten) slibes og behandles, så det fremstår smukt igen. Undtagelsen er, når et træbord gennem mange år har fået vandpåvirkning, f.eks. omkring en vask, uden at blive behandlet. Så begynder træet at rådne, og det giver sorte plamager, som ikke kan slibes helt væk, hvis det er gået i dybden. Men hvis man blot een gang årligt, lader det tørre, sliber let og giver olie (Vi arbejder kun med oliebehandling hos os), så kan det holde evigt, og stå smukt.

  • PRO
    Feinwood
    hace 8 años

    Skuffer fremfor skabe :) Også plads på begge sider af vasken synes jeg selv er lækkert. Kort arbejdsgang fra vasken til opvaskemaskinen. Også skal "skære" pladsen være tæt på komfuret, så man let kan skære og holde gang i gryderne.
    Kan også godt lide at have hylder tæt på komfuret, så jeg kan gribe olier, krydderi osv i kampens hede.

  • PRO
    Tom Nielsen
    hace 8 años

    @Trine

    Du fik vel egentlig ikke svar på træ og dets hårdhed?. Du kan læse mere her:

    Inspirationskatalog Horn Bordplader A/S

    Dog skal du tage den skala (se s.11) lidt med et gran salt da alt træ får skræmmer hvis man taber sin kokkekniv fra en hvis højde :-)

    Som miljøbevidst forbruger, hvis man ønsker træ i sit hjem, så er det også godt at gå efter FSCcertificeret træ, da det garanterer bæredygtigt skovbrug og ordnede lønniginsforhold.

  • PRO
    HTH Køkkenforum
    hace 8 años

    Hos HTH har vi lavet en køkkenguide der i 8 trin guider dig igennem alle køkkenkøbets faser. Måske kan du bruge den som inspiration. Du finder den her http://www.hth.dk/koekken/koekkenguide/

    Rigtig god fornøjelse med at realisere dine køkkendrømme.

  • marianne schmidt
    hace 8 años

    Jeg er en af de kvinder som elsker at bage og jeg har prøvet at bruge flere forskellige træ bordplader og jeg syntes ikke det er praktisk, med dej og andet. selvfølgelig kan man få måtter og andet til at lægge på bordet inden man hælder dejen ud, men det er jo forskellig om man har plads og lyst til opbevaring af sådan en, når man ikke bager. Jeg syntes træ er utrolig smukt, men jeg ville nøjes med at have et smukt spisebord i stedet for.

  • PRO
    ARKINAUT Arkitekt- og byggerådgivning for husejere
    hace 8 años

    Enig i betragtningerne omkring træbordplade. Jeg anbefaler ofte børstet rustfrit stål. Jeg har selv haft det i snart 15 år i mit eget køkken og aldrig fortrudt. Det kan klaret alt, måske lige bortset fra en brændende varm gryde. Det er super nemt at gøre rent og skal blot have en let gang "stålolie" 1-2 gange om året. Visuelt er det måske lidt "koldt", men med varme materialer rundt omkring kan det være flot - fx kantlister og gulv af træ, måske også låger m.v.

  • Bo Brøgger
    hace 8 años

    http://www.broggerbelysning.dk/Husk at tænke belysning ind i din ombygning. Desværre er det tit noget der bliver tænkt over når køkkenet er færdigt. Hvilket er helt sort. Med belysning kan du netop skifte udtryk og stemning ret nemt. Find lamper der understøtter det look du ønsker. Hvor skal lampeudtag være? Loftet eller væggen osv. Søg inspiration på nettet, f.eks: http://www.broggerbelysning.dk

  • litten
    hace 8 años

    Det bedste jeg har gjort i mit køkken er at få hævet opvaskemaskinen 40 cm fra gulvet. Det kræver et specialbygget skab, der har et indvendigt mål på 60 cm. Jeg skal aldrig mere stå krumbøjet for at sætte i nederste kurv og tømme den igen.

  • Iben Ibsen
    hace 8 años

    Jeg kan kun anbefale en træbordplade hvis man bager. Jeg er selv konditor og har også arbejdet en del som bager. Det handler om at bruge masser af olie eller mel under sin dej (alt efter type). En træbordplade er nem at skrabe ren med en helt lige metal-skraber, og den kan også sagtens tørres over med en fugtig klud uden at skulle have ekstra olie på bagefter. Er behovet at vaske bordpladen med sæbevand, så er det bare at smøre den godt ind i madolie bagefter/natten over, og så næste morgen tørre overskydende olie af med noget sugende. Super nemt!

  • PRO
    Barslund-indret
    hace 8 años

    Få et besøg af Lone Barslund - hun er ekspert i rådgivning vedr. køkkener.

Patrocinado

Volver a cargar la página para no volver a ver este anuncio en concreto

España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Houzz utiliza cookies y tecnologías similares para personalizar mi experiencia, ofrecerme contenido relevante y mejorar los productos y servicios de Houzz. Al hacer clic en 'Aceptar' confirmo que estoy de acuerdo con lo antes expuesto, como se describe con más detalle en la Política de cookies de Houzz. Puedo rechazar las cookies no esenciales haciendo clic en 'Gestionar preferencias'.