Houzz Logo Print

Victorian Renovation

A Victorian renovation where our brief was to increase the number of bedrooms and ensuite bathrooms so that this home worked for a family in West London.

A third floor was added to the loft which became a bedroom with contemporary panelling in keeping with the Victorian architecture and built-in window seat offering a quiet space and amazing views of West London.

We worked closely with our client to achieve a palette of dark, mid and soft greys with accents of oxblood. The materials palette was carefully chosen to add texture using Statuario marble, Kvadrat felt curtains, mohair velvet upholstered sofas and linen bedsheets. The look was finished with matt brass and matt black metal detailing.

Designing bespoke joinery such as walk-in wardrobes, under eaves storge and bathroom vanity maximised storage for this busy family.

Working with our client the final styling elements reference Scandinavian, mid century and a mix of vintage pieces resulting in a unique interior

We project managed the build and all contractors, be careful to secure all required planning and building regulations in this Conservation area.

Imagen de recibidores y pasillos modernos de tamaño medio con paredes grises y moqueta —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto tiene 1 preguntas

Lo que dicen los usuarios:

david_sutton2766397
David Sutton se ha añadido esto a 46 Reverdy 27 de octubre de 2020

Example of how a runner can work on a landing. Looks complicated ?

mairih
mairih se ha añadido esto a HMR Staircase 25 de julio de 2020

A Victorian renovation where our brief was to increase the number of bedrooms and ensuite bathrooms so that this home worked for a family in West London. A third floor was added to the loft which became a bedroom with contemporary panelling in keeping with the Victorian architecture and built-in window seat offering a quiet space and amazing views of West London. We worked closely with our client to achieve a palette of dark, mid and soft greys with accents of oxblood. The materials palette was carefully chosen to add texture using Statuario marble, Kvadrat felt curtains, mohair velvet upholstered sofas and linen bedsheets. The look was finished with matt brass and matt black metal detailing. Designing bespoke joinery such as walk-in wardrobes, under eaves storge and bathroom vanity maximised storage for this busy family. Working with our client the final styling elements reference Scandinavian, mid century and a mix of vintage pieces resulting in a unique interior We project managed the build and all contractors, be careful to secure all required planning and building regulations in this Conservation area. The rug running up the stair - beth_smith6804700

Recibidores y pasillos con colores similares
Квартира на ВДНХ
A Flatiron Penthouse
Skandinavisk Gang
Contemporaneo Corridoio
Lakeview Pied - a - Terre
Edwardian House
Mt. Vernon
Contemporary Hallway & Landing
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Houzz utiliza cookies y tecnologías similares para personalizar mi experiencia, ofrecerme contenido relevante y mejorar los productos y servicios de Houzz. Al hacer clic en 'Aceptar' confirmo que estoy de acuerdo con lo antes expuesto, como se describe con más detalle en la Política de cookies de Houzz. Puedo rechazar las cookies no esenciales haciendo clic en 'Gestionar preferencias'.