South Hill Park

This beautiful 4 storey, 19th Century home - with a coach house set to the rear - was in need of an extensive restoration and modernisation when STAC Architecture took over in 2015. The property was extended to 4,800 sq. ft. of luxury living space for the clients and their family. In the main house, a whole floor was dedicated to the master bedroom and en suite, a brand-new kitchen extension was added and the other rooms were all given a new lease of life. A new basement extension linked the original house to the coach house behind incorporating living quarters, a cinema and a wine cellar, as well as a vast amount of storage space. The coach house itself is home to a state of the art gymnasium, steam and shower room. The clients were keen to maintain as much of the Victorian detailing as possible in the modernisation and so contemporary materials were used alongside classic pieces throughout the house.

South Hill Park is situated within a conservation area and so special considerations had to be made during the planning stage. Firstly, our surveyor went to site to see if our product would be suitable, then our proposal and sample drawings were sent to the client. Once they were happy the work suited them aesthetically the proposal and drawings were sent to the conservation office for approval. Our proposal was approved and the client chose us to complete the work.

We created and fitted stunning bespoke steel windows and doors throughout the property, but the brand-new kitchen extension was where we really helped to add the ‘wow factor’ to this home. The bespoke steel double doors and screen set, installed at the rear of the property, spanned the height of the room. This Fabco feature, paired with the roof lights the clients also had installed, really helps to bring in as much natural light as possible into the kitchen.

Photography Richard Lewisohn

Diseño de cocina de galera, tradicional renovada, cerrada, con armarios con paneles empotrados, puertas de armario grises, salpicadero verde, electrodomésticos negros, una isla, suelo beige y encimeras grises —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

webuser_248293466
Usuario de Houzz-248293466 se ha añadido esto a My ideas ayer

The black frame on the door/windows and the roof light

mark_thirlwell
Mark Thirlwell se ha añadido esto a Mark's Ideas 28 de junio de 2020

Thicker more architectural lines on windows

webuser_960425015
Fadzeana Rais se ha añadido esto a My Project 9 de mayo de 2020

If not extending Kashif's room, have skylight window in kitchen

Cocinas con colores similares
House in Arkansas
Cole Valley San Francisco
NW Johnson Street House
Westchester Porch & Kitchen Renovation
progetto2
Saluti Pendant
Portfolio / Book
Trailer Chic- Strathmere, NJ
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.