Shou Sugi Ban House

This project, an extensive remodel and addition to an existing modern residence high above Silicon Valley, was inspired by dominant images and textures from the site: boulders, bark, and leaves. We created a two-story addition clad in traditional Japanese Shou Sugi Ban burnt wood siding that anchors home and site. Natural textures also prevail in the cosmetic remodeling of all the living spaces. The new volume adjacent to an expanded kitchen contains a family room and staircase to an upper guest suite.

The original home was a joint venture between Min | Day as Design Architect and Burks Toma Architects as Architect of Record and was substantially completed in 1999. In 2005, Min | Day added the swimming pool and related outdoor spaces. Schwartz and Architecture (SaA) began work on the addition and substantial remodel of the interior in 2009, completed in 2015.

Photo by Matthew Millman

Ejemplo de salón abierto, actual, grande, sin chimenea, con paredes beige, suelo de baldosas de porcelana, televisor retractable y suelo negro —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

teresa_enloe
Teresa Enloe se ha añadido esto a salón 29 de junio de 2019

creo que no me gusta como queda

España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.