Not Precious

Conceived more similar to a loft type space rather than a traditional single family home, the homeowner was seeking to challenge a normal arrangement of rooms in favor of spaces that are dynamic in all 3 dimensions, interact with the yard, and capture the movement of light and air.

As an artist that explores the beauty of natural objects and scenes, she tasked us with creating a building that was not precious - one that explores the essence of its raw building materials and is not afraid of expressing them as finished.

We designed opportunities for kinetic fixtures, many built by the homeowner, to allow flexibility and movement.

The result is a building that compliments the casual artistic lifestyle of the occupant as part home, part work space, part gallery. The spaces are interactive, contemplative, and fun.

More details to come.

credits:
design: Matthew O. Daby - m.o.daby design
construction: Cellar Ridge Construction
structural engineer: Darla Wall - Willamette Building Solutions
photography: Erin Riddle - KLIK Concepts

Imagen de jardín actual, en patio lateral, con exposición total al sol y gravilla —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

maureen_deaner
maureen deaner se ha añadido esto a maureen's ideas 22 de abril de 2019

Sliding doors and panels on the exterior of the house let the client control the amount of light and fresh air. In the photo here, all panels are pulled back to open the house to the outdoors. One of the home’s two sleeping spaces is visible in the middle.

lkempo
Lkempo se ha añadido esto a Living room 21 de abril de 2019

Shade the windows in heated times

margielynnj
M J se ha añadido esto a outside 21 de abril de 2019

Sliding doors and panels on the exterior of the house let the client control the amount of light and fresh air. In the photo here, all panels are pulled back to open the house to the outdoors

cestode
cestode se ha añadido esto a Exterior 20 de abril de 2019

Fenestrated wood screens on sliding barn door tracks to provide shade along large windows

Fotos en Not Precious

Jardines con colores similares
Austin Pemperton Heights
Зимний ландшафт
Rear of house and garden
Redmond Residence
Heytesbury House
Concrete Box House
南の庭
Dun Neara
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.