Nature's Drama: Laurentian Long House

The key living spaces of this mountainside house are nestled in an intimate proximity to a granite outcrop on one side while opening to expansive distant views on the other.

Situated at the top of a mountain in the Laurentians with a commanding view of the valley below; the architecture of this house was well situated to take advantage of the site. This discrete siting within the terrain ensures both privacy from a nearby road and a powerful connection to the rugged terrain and distant mountainscapes. The client especially likes to watch the changing weather moving through the valley from the long expanse of the windows. Exterior materials were selected for their tactile earthy quality which blends with the natural context. In contrast, the interior has been rendered in subtle simplicity to bring a sense of calm and serenity as a respite from busy urban life and to enjoy the inside as a non-competing continuation of nature’s drama outside. An open plan with prismatic spaces heightens the sense of order and lightness.

The interior was finished with a minimalist theme and all extraneous details that did not contribute to function were eliminated. The first principal room accommodates the entry, living and dining rooms, and the kitchen. The kitchen is very elegant because the main working components are in the pantry. The client, who loves to entertain, likes to do all of the prep and plating out of view of the guests. The master bedroom with the ensuite bath, wardrobe, and dressing room also has a stunning view of the valley. It features a his and her vanity with a generous curb-less shower stall and a soaker tub in the bay window. Through the house, the built-in cabinets, custom designed the bedroom furniture, minimalist trim detail, and carefully selected lighting; harmonize with the neutral palette chosen for all finishes. This ensures that the beauty of the surrounding nature remains the star performer.

Imagen de salón para visitas abierto, contemporáneo, grande, sin televisor, con paredes blancas, suelo de baldosas de porcelana, chimenea lineal, marco de chimenea de metal y suelo beige —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

joanna_fellowssmith
Joanna Fellows-Smith se ha añadido esto a Joanna's Ideas 31 de mayo de 2021

Black and white with natural light

helen_mccarthy21
Helen McCarthy se ha añadido esto a Helen's Ideas 27 de diciembre de 2020

Kitchen 90 deg (perpendicular) to rake slant

mick53
Mick B se ha añadido esto a Mt Airy Ideas - LIKES 23 de diciembre de 2020

Sleek, clean, floor-to-ceiling windows, natural light.

Salones con colores similares
Квартира на Тимирязевской
Hillsborough Contemporary 2
Islington
Kitchen Extension Wandsworth
Small in Scale, Big on Style
Bruce Avenue Residence
Amalfi Drive, Pacific Palisades
West Avenue, 1bd apartment
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.