Nature's Drama: Laurentian Long House

The key living spaces of this mountainside house are nestled in an intimate proximity to a granite outcrop on one side while opening to expansive distant views on the other.

Situated at the top of a mountain in the Laurentians with a commanding view of the valley below; the architecture of this house was well situated to take advantage of the site. This discrete siting within the terrain ensures both privacy from a nearby road and a powerful connection to the rugged terrain and distant mountainscapes. The client especially likes to watch the changing weather moving through the valley from the long expanse of the windows. Exterior materials were selected for their tactile earthy quality which blends with the natural context. In contrast, the interior has been rendered in subtle simplicity to bring a sense of calm and serenity as a respite from busy urban life and to enjoy the inside as a non-competing continuation of nature’s drama outside. An open plan with prismatic spaces heightens the sense of order and lightness.

The interior was finished with a minimalist theme and all extraneous details that did not contribute to function were eliminated. The first principal room accommodates the entry, living and dining rooms, and the kitchen. The kitchen is very elegant because the main working components are in the pantry. The client, who loves to entertain, likes to do all of the prep and plating out of view of the guests. The master bedroom with the ensuite bath, wardrobe, and dressing room also has a stunning view of the valley. It features a his and her vanity with a generous curb-less shower stall and a soaker tub in the bay window. Through the house, the built-in cabinets, custom designed the bedroom furniture, minimalist trim detail, and carefully selected lighting; harmonize with the neutral palette chosen for all finishes. This ensures that the beauty of the surrounding nature remains the star performer.

Foto de cuarto de baño contemporáneo con armarios con paneles lisos, puertas de armario de madera en tonos medios, bañera exenta, ducha a ras de suelo, sanitario de pared, baldosas y/o azulejos beige y paredes blancas —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

calebeng
calebeng se ha añadido esto a Caleb Philly House 8 de enero de 2020

Shower stall with glass on three sides?

Cuartos de baño con colores similares
Grade Two Listed House Renovation in Deal Kent
Gustavson Dundes
Summer Elegance in the Hamptons
Appartement Boëtie
Contemporary Bathroom
Brentwood Residence
Bright romantic bathroom
Bathroom
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.