Malibu Beachfront Contemporary

Our clients are seasoned home renovators. Their Malibu oceanside property was the second project JRP had undertaken for them. After years of renting and the age of the home, it was becoming prevalent the waterfront beach house, needed a facelift. Our clients expressed their desire for a clean and contemporary aesthetic with the need for more functionality. After a thorough design process, a new spatial plan was essential to meet the couple’s request. This included developing a larger master suite, a grander kitchen with seating at an island, natural light, and a warm, comfortable feel to blend with the coastal setting.

Demolition revealed an unfortunate surprise on the second level of the home: Settlement and subpar construction had allowed the hillside to slide and cover structural framing members causing dangerous living conditions. Our design team was now faced with the challenge of creating a fix for the sagging hillside. After thorough evaluation of site conditions and careful planning, a new 10’ high retaining wall was contrived to be strategically placed into the hillside to prevent any future movements.

With the wall design and build completed — additional square footage allowed for a new laundry room, a walk-in closet at the master suite. Once small and tucked away, the kitchen now boasts a golden warmth of natural maple cabinetry complimented by a striking center island complete with white quartz countertops and stunning waterfall edge details. The open floor plan encourages entertaining with an organic flow between the kitchen, dining, and living rooms. New skylights flood the space with natural light, creating a tranquil seaside ambiance. New custom maple flooring and ceiling paneling finish out the first floor.

Downstairs, the ocean facing Master Suite is luminous with breathtaking views and an enviable bathroom oasis. The master bath is modern and serene, woodgrain tile flooring and stunning onyx mosaic tile channel the golden sandy Malibu beaches. The minimalist bathroom includes a generous walk-in closet, his & her sinks, a spacious steam shower, and a luxurious soaking tub. Defined by an airy and spacious floor plan, clean lines, natural light, and endless ocean views, this home is the perfect rendition of a contemporary coastal sanctuary.

PROJECT DETAILS:
• Style: Contemporary
• Colors: White, Beige, Yellow Hues
• Countertops: White Ceasarstone Quartz
• Cabinets: Bellmont Natural finish maple; Shaker style
• Hardware/Plumbing Fixture Finish: Polished Chrome
• Lighting Fixtures: Pendent lighting in Master bedroom, all else recessed
• Flooring:
Hardwood - Natural Maple
Tile – Ann Sacks, Porcelain in Yellow Birch
• Tile/Backsplash: Glass mosaic in kitchen
• Other Details: Bellevue Stand Alone Tub
Photographer: Andrew, Open House VC

Diseño de cocina en L, contemporánea, extra grande, con fregadero de un seno, armarios estilo shaker, encimera de cuarzo compacto, salpicadero beige, salpicadero de azulejos de vidrio, electrodomésticos de acero inoxidable, una isla, encimeras blancas, puertas de armario de madera oscura, suelo de madera en tonos medios y suelo marrón —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

son_phan22
Sean Penn se ha añadido esto a Son's Ideas 7 de diciembre de 2020

Wood floor runs up counter wall

Cocinas con colores similares
Bay View
Casa R - Latina
Contemporary Kitchen Renovation
Transitional Kitchen
Maryland: Pleasing Greige Family Room and Kitchen
Brooklyn Loft
Contemporary Kitchen
Cobblestone Development
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.