Los Altos New Residence

Klopf Architecture and Outer space Landscape Architects designed a new warm, modern, open, indoor-outdoor home in Los Altos, California. Inspired by mid-century modern homes but looking for something completely new and custom, the owners, a couple with two children, bought an older ranch style home with the intention of replacing it.

Created on a grid, the house is designed to be at rest with differentiated spaces for activities; living, playing, cooking, dining and a piano space. The low-sloping gable roof over the great room brings a grand feeling to the space. The clerestory windows at the high sloping roof make the grand space light and airy.
Upon entering the house, an open atrium entry in the middle of the house provides light and nature to the great room. The Heath tile wall at the back of the atrium blocks direct view of the rear yard from the entry door for privacy.
The bedrooms, bathrooms, play room and the sitting room are under flat wing-like roofs that balance on either side of the low sloping gable roof of the main space. Large sliding glass panels and pocketing glass doors foster openness to the front and back yards. In the front there is a fenced-in play space connected to the play room, creating an indoor-outdoor play space that could change in use over the years. The play room can also be closed off from the great room with a large pocketing door. In the rear, everything opens up to a deck overlooking a pool where the family can come together outdoors.
Wood siding travels from exterior to interior, accentuating the indoor-outdoor nature of the house. Where the exterior siding doesn’t come inside, a palette of white oak floors, white walls, walnut cabinetry, and dark window frames ties all the spaces together to create a uniform feeling and flow throughout the house. The custom cabinetry matches the minimal joinery of the rest of the house, a trim-less, minimal appearance. Wood siding was mitered in the corners, including where siding meets the interior drywall. Wall materials were held up off the floor with a minimal reveal. This tight detailing gives a sense of cleanliness to the house.
The garage door of the house is completely flush and of the same material as the garage wall, de-emphasizing the garage door and making the street presentation of the house kinder to the neighborhood.
The house is akin to a custom, modern-day Eichler home in many ways. Inspired by mid-century modern homes with today’s materials, approaches, standards, and technologies. The goals were to create an indoor-outdoor home that was energy-efficient, light and flexible for young children to grow. This 3,000 square foot, 3 bedroom, 2.5 bathroom new house is located in Los Altos in the heart of the Silicon Valley.


Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, and Chuang-Ming Liu

Landscape Architect: Outer space Landscape Architects

Structural Engineer: ZFA Structural Engineers

Staging: Da Lusso Design

Photography ©2018 Mariko Reed

Location: Los Altos, CA

Year completed: 2017

—  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

breannehalderman
breannehalderman se ha añadido esto a kitchen 26 de abril de 2021

classroom off the kitchen with closing door

rachel59
Rachel se ha añadido esto a Pineshade Exterior 23 de marzo de 2021

Playroom connected to outdoors, front of the house, but protected by short wall

laura_webber28
Laura Webber se ha añadido esto a Kids 12 de marzo de 2021

I love that the playroom is next to the kitchen. Perfect. Also the big doors that slide. A must!

ryan_price
Ryan Price se ha añadido esto a 2021 Remodel 30 de diciembre de 2020

Floor color, space between kids area

Cocinas con colores similares
Traditional Kitchen
Greenwich Stone Georgian
Apartment Berlin Mitte
Кв-ра 56м2 для молодой семьи
Appartement masculin a l'Etoile 85m2
Gibson Gardens: compact London home
Contemporary Loft Interior Design + Renovation, Open Kitchen, DUMBO Brooklyn
Kitchens
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.