Interior Photo - Living Room

The Owners of a home that had been consumed by the moving dunes of Lake Michigan wanted a home that would not only stand the test of aesthetic time, but survive the vicissitudes of the environment.

With the assistance of the Michigan Department of Environmental Quality as well as the consulting civil engineer and the City of Grand Haven Zoning Department, a soil stabilization site plan was developed based on raising the new home’s main floor elevation by almost three feet, implementing erosion studies, screen walls and planting indigenous, drought tolerant xeriscaping. The screen walls, as well as the low profile of the home and the use of sand trapping marrum beachgrass all help to create a wind shadow buffer around the home and reduce blowing sand erosion and accretion.

The Owners wanted to minimize the stylistic baggage which consumes most “cottage” residences, and with the Architect created a home with simple lines focused on the view and the natural environment. Sustainable energy requirements on a budget directed the design decisions regarding the SIPs panel insulation, energy systems, roof shading, other insulation systems, lighting and detailing. Easily constructed and linear, the home harkens back to mid century modern pavilions with present day environmental sensitivities and harmony with the site.

James Yochum

Modelo de salón para visitas abierto, contemporáneo, de tamaño medio, con paredes blancas y suelo de baldosas de cerámica —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

webuser_864647341
Bettie Francis se ha añadido esto a My Project hace 5 días

Passive cooling open at bottom to

sarah_wells29
Sarah Wells se ha añadido esto a Windows 14 de abril de 2021

Interesting idea picture window below and open option above

Salones con colores similares
Sims Hilditch, Radlett Family Home
Despeaux Residence
Olde Naples Beach House
Living Room
casa DANDA
Minneapolis North Loop Loft Remodel and Redesign
At Ease in the Suburbs
Millenium Project
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.