House By The Pond

House By The Pond

The overall design of the house was a direct response to an array of environmental regulations, site constraints, solar orientation and specific programmatic requirements.

The strategy was to locate a two story volume that contained all of the bedrooms and baths, running north/south, along the western side of the site. An open, lofty, single story pavilion, separated by an interstitial space comprised of two large glass pivot doors, was located parallel to the street. This lower scale street front pavilion was conceived as a breezeway. It connects the light and activity of the yard and pool area to the south with the view and wildlife of the pond to the north.

The exterior materials consist of anodized aluminum doors, windows and trim, cedar and cement board siding. They were selected for their low maintenance, modest cost, long-term durability, and sustainable nature. These materials were carefully detailed and installed to support these parameters. Overhangs and sunshades limit the need for summer air conditioning while allowing solar heat gain in the winter.

Specific zoning, an efficient geothermal heating and cooling system, highly energy efficient glazing and an advanced building insulation system resulted in a structure that exceeded the requirements of the energy star rating system.
Photo Credit: Matthew Carbone and Frank Oudeman

Modelo de escalera actual sin contrahuella —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.
Escaleras con colores similares
Pearl Townhouse
House on Casco Bay
Traditional Staircase
Suffield - Birmingham, MI
Mudroom
Kensington House
peace @home
fitler square townhome
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.