Home Extension, Pilgrims Way, Guildford

Overview
Extension and complete refurbishment.

The Brief
The existing house had very shallow rooms with a need for more depth throughout the property by extending into the rear garden which is large and south facing. We were to look at extending to the rear and to the end of the property, where we had redundant garden space, to maximise the footprint and yield a series of WOW factor spaces maximising the value of the house.



The brief requested 4 bedrooms plus a luxurious guest space with separate access; large, open plan living spaces with large kitchen/entertaining area, utility and larder; family bathroom space and a high specification ensuite to two bedrooms. In addition, we were to create balconies overlooking a beautiful garden and design a ‘kerb appeal’ frontage facing the sought-after street location.



Buildings of this age lend themselves to use of natural materials like handmade tiles, good quality bricks and external insulation/render systems with timber windows. We specified high quality materials to achieve a highly desirable look which has become a hit on Houzz.

Our Solution
One of our specialisms is the refurbishment and extension of detached 1930’s properties.

Taking the existing small rooms and lack of relationship to a large garden we added a double height rear extension to both ends of the plan and a new garage annex with guest suite.

We wanted to create a view of, and route to the garden from the front door and a series of living spaces to meet our client’s needs. The front of the building needed a fresh approach to the ordinary palette of materials and we re-glazed throughout working closely with a great build team.

Modelo de salón abierto, actual, con paredes blancas y suelo de piedra caliza —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

nicole_solk
Nicci S se ha añadido esto a nicole_solk's ideas 16 de agosto de 2017

interesting floor; i like lamp overhead light and french doors

olga_slivinschi
Olga Slivinschi se ha añadido esto a Living Room 1 de junio de 2017

Similar decor as one of the saved kitchen images. The lamp fitting has a nice raw finish an compliments the raw finish of the artwork. The coffee table blends in very well due to the similar pattern tiles which makes the room seem bigger.

shiloh18
Julie Eckert se ha añadido esto a Scandinavian style w/cool sophistication 19 de abril de 2017

1920's home turned MODERN CHIC HOME

Salones con colores similares
Bermondsey Warehouse Loft, Live and work zone
Living Room
Ground Floor Reception
New Edinburgh Project
Lake House
Outside Toronto
Contemporary Living Room
SANCAL Casa Juan Ibañez
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.