Home Extension, Pilgrims Way, Guildford

Overview
Extension and complete refurbishment.

The Brief
The existing house had very shallow rooms with a need for more depth throughout the property by extending into the rear garden which is large and south facing. We were to look at extending to the rear and to the end of the property, where we had redundant garden space, to maximise the footprint and yield a series of WOW factor spaces maximising the value of the house.



The brief requested 4 bedrooms plus a luxurious guest space with separate access; large, open plan living spaces with large kitchen/entertaining area, utility and larder; family bathroom space and a high specification ensuite to two bedrooms. In addition, we were to create balconies overlooking a beautiful garden and design a ‘kerb appeal’ frontage facing the sought-after street location.



Buildings of this age lend themselves to use of natural materials like handmade tiles, good quality bricks and external insulation/render systems with timber windows. We specified high quality materials to achieve a highly desirable look which has become a hit on Houzz.

Our Solution
One of our specialisms is the refurbishment and extension of detached 1930’s properties.

Taking the existing small rooms and lack of relationship to a large garden we added a double height rear extension to both ends of the plan and a new garage annex with guest suite.

We wanted to create a view of, and route to the garden from the front door and a series of living spaces to meet our client’s needs. The front of the building needed a fresh approach to the ordinary palette of materials and we re-glazed throughout working closely with a great build team.

—  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto tiene 3 preguntas

Lo que dicen los usuarios:

eoinfmccarthy
eoinfmccarthy se ha añadido esto a bishopscourt 3 de febrero de 2019

double sink and storage underneath

Cuartos de baño con colores similares
частная квартира
Pacific Palisades Cape Cod Masterpiece
San Antonio Penthouse
Espacios de baño
Avenida Monterey
Mesa Second Story Addition
My Houzz: An Interior Designer’s Bright Remodel of Her 1956 Home
Pine Vallley Plan at Victoria | Phoenix, AZ
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.