Houzz Logo Print

Hill Country Residence

Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients.

Photography by Adam Steiner

—  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto tiene 4 preguntas

Lo que dicen los usuarios:

pomen
Pierre-Olivier Ménard se ha añadido esto a Living Room Ideas 23 de enero de 2021

Foyer gaz et luminaires plafond

calahanie
calahanie se ha añadido esto a House Reno - SUNROOM 28 de diciembre de 2020

Sun room windows/fireplace. (Not the style of fireplace or furniture)

thomaslaurin
ECH Services se ha añadido esto a Elegant country homes 28 de octubre de 2019

Floor appears to be stained concrete with a nice sheen to it

j_lia_lima
Júlia Lima se ha añadido esto a Júlia's ideas 14 de abril de 2019

Contraste entre preto e cores quentes

kathleen_kocsis
Kathleen Kocsis se ha añadido esto a Fireplace Room 7 de agosto de 2018

don't love the color of the chairs, and wish they swivel.. kinda like the layout

Fotos en Hill Country Residence

Salones con colores similares
Traditional Living Room
Hotchkiss Residence
Heritage Cabin
John K Anderson
Дом на реке | Barn by a River
Oakwood Court, Holland Park, London
Living Room
Art House
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Houzz utiliza cookies y tecnologías similares para personalizar mi experiencia, ofrecerme contenido relevante y mejorar los productos y servicios de Houzz. Al hacer clic en 'Aceptar' confirmo que estoy de acuerdo con lo antes expuesto, como se describe con más detalle en la Política de cookies de Houzz. Puedo rechazar las cookies no esenciales haciendo clic en 'Gestionar preferencias'.