Houzz Logo Print

Hill Country Residence

Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients.

Photography by Adam Steiner

—  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto tiene 1 preguntas

Lo que dicen los usuarios:

victoria_kelso
Victoria Kelso se ha añadido esto a NC TV Room 11 de mayo de 2018

would love this in a smaller TV room. TV on the wood wall perpendicular to FP and glass. Cozy and close viewing of TV for a small sofa with chaise for lounging while watching TV and also enjoying FP with views to outside yet not to cause too much light on TV.

ckmarquez
ckmarquez se ha añadido esto a team concho 26 de marzo de 2018

too cold. not the direction to go. need more rustic

mingzhang11
Ming se ha añadido esto a mingzhang11's Ideas 20 de septiembre de 2017

Outside window planter living room pebble

ltandcos
ltandcos se ha añadido esto a Fireplaces 27 de abril de 2016

Cast in Place Concrete fireplace. Looks like slim metal "lines" in design.

Salones con colores similares
Family House, Chelsea
Rendezvous
San Mateo Renovation
Contemporary Living Room
Rustic Living Room
My Houzz: Thoughtful Refresh for a Historic Home in Illinois
City Loft
Slope Style Condo
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Houzz utiliza cookies y tecnologías similares para personalizar mi experiencia, ofrecerme contenido relevante y mejorar los productos y servicios de Houzz. Al hacer clic en 'Aceptar' confirmo que estoy de acuerdo con lo antes expuesto, como se describe con más detalle en la Política de cookies de Houzz. Puedo rechazar las cookies no esenciales haciendo clic en 'Gestionar preferencias'.