Hill Country Residence

Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients.

Photography by Andrew Pogue

Modelo de jardín de secano actual —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

vickisimon
Vicki Simon Interior Design se ha añadido esto a Chakravarthy Los Altos Hills 31 de marzo de 2021

nice use of concrete, glass and wood. Not sure about the stone pattern.

capelli
capelli se ha añadido esto a Lake Combie House Front 30 de enero de 2021

I like these stones color for the front of the house

Jardines con colores similares
Fallingcliff
My Houzz: Eclectic Finds in Maryland
Bowen House 1
【施工例】 伊丹市M邸
West Coast Contemporary Custom Built Home
Aptos
Grass Terraces
Caretaker Residence
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.