Ethridge Residence

Located on a small infill lot in central Austin, this residence was designed to meet the needs of a growing family and an ambitious program. The program had to address challenging city and neighborhood restrictions while maintaining an open floor plan. The exterior materials are employed to define volumes and translate between the defined forms. This vocabulary continues visually inside the home. On this tight lot, it was important to openly connect the main living areas with the exterior, integrating the rear screened-in terrace with the backyard and pool. The Owner's Suite maintains privacy on the quieter corner of the lot. Natural light was an important factor in design. Glazing works in tandem with the deep overhangs to provide ambient lighting and allows for the most pleasing views. Natural materials and light, which were critical to the clients, help define the house to achieve a simplistic, clean demeanor in this historic neighborhood.

Photography by Jerry Hayes

—  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

jesskarim
jesskarim se ha añadido esto a Mud room 29 de septiembre de 2014

Style of cabinets. Door on cubby above locker

elizrich1
elizrich1 se ha añadido esto a Mudroom 27 de junio de 2013

Mudroom with storage and writing area that looks clean

España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.