Cottage renovation

OUR CLIENTS HAD SOME VERY CLEAR INSTRUCTIONS FOR THIS COTTAGE RESTORATION – THE BUDGET WAS STRICT, IT NEEDED TO BE COMPLETELY SELF CONTAINED AND SUITABLE FOR BNB GUESTS AND THEY WANTED IT TO FEEL “MORE OPEN”.

THE STONE FEATURES OF THE ORIGINAL 1800’S BUILDING WERE ABSOLUTELY GORGEOUS. THIS COUPLED WITH THE PROPERTY IT WAS BUILT ON CREATED ALL THE INSPIRATION WE NEEDED TO FULFIL THE BRIEF. IN THE MAIN LIVING AREA WE OPENED UP THE SPACE WITH GABLED CEILINGS CREATING A BEAUTIFUL ENTRANCE AND EXTRA ROOM FOR STORAGE ACCESSIBLE VIA LIBRARY LADDERS . WE ADOPTED A WHITE COLOUR SCHEME FOR THE WALLS AND CEILING TO MAKE SUCH A SMALL SPACE FEEL AS ROOMY AND BRIGHT AS POSSIBLE AND AS A STARK CONTRAST TO THE ORIGINAL STONE AND SLATE FLOORS. WE ALSO ENCLOSED A VERANDAH ON THE BACK OF THE 2 ROOM COTTAGE TO FULFIL THE “SELF CONTAINED” REQUIREMENT MAKING ROOM FOR A SMALL BATHROOM AND KITCHEN.

WHILST WE HAVE ADOPTED A ‘COUNTRY COTTAGE’ FEEL, THE SPACE IS A BLEND OF BOTH VINTAGE AND MODERN DECOR.

Foto de dormitorio campestre, pequeño, con paredes blancas, suelo de pizarra y estufa de leña —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.
Dormitorios con colores similares
Banbury Place
Display Home: Botanica 32
Transitional Bedroom
Contemporary Chic Chalet
Gainor Residence
Goldfinger Apartement 1
Amélie Maison d'Art
The Avalon
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.