Casa Garcias

Casa Garcias

Warm Architects
http://warmarchitects.com/

Location: Cancún, México
Architect in charge: Carlos Armando del Castillo
Date: 2014
Area: 215 m2

Photography: Wacho Espinosa

Garcias' House is located on a 273 square meter lot in a fast growing residential area of Cancun. The lot is adjacent in its northern and western sides with other residential lots, while it faces greenery to the east and the street to the south. The strategy for this project was to limit the habitable volume on the western side, in order to make the most of the view, the shadow and incorporate the public greenery with the interior of the house, thru the empty space between them.

This house welcomes you with an double-height ceiling as a transitional element of the two-story construction. Revealing, on one side, the totality of the lot with exterior views of the terrace and the adjacent greenery and on the other side, the large-format sculpture designed by the architects out of the reclaimed wood beams from the house’s construction.

The program cover the needs of a couple without children, which allows an open and dynamic interior living, connecting all spaces functionally and visually. In the first level, the public program widens and integrates with the pool and terrace, creating a space for interior/exterior use. The second level, blocks solar over-heat and future neighboring constructions. The interior spaces are endowed with quality stemming from a second double-height ceiling in the dining area, which allows views from the bedrooms through the living areas, extending to the pool and the terrace.

The core of the materials used for this project is focused on concrete in different variations: polished and glossed in the interior floors, raw polished in the exterior and as “stucco” on the facade's volume. A gradation in the tones of the concrete is sought-after with the shading of the regional additives (sas cab), complementing the chromatic scheme with black quarry tile, white blading and Sas-cab in the exterior.

The strategy behind the design, the low density walls and the materials chosen, allowed a fully developed project for a total of $6,200.00 Pesos per square meter, one of the client’s biggest priorities.

-

Casa Garcias

Warm Architects
http://warmarchitects.com/

Lugar: Cancún, México
Arquitecto en cargo: Carlos Armando del Castillo
Fecha: 2014
Area: 215 m2

Fotografia: Wacho Espinosa

Casa Garcías esta ubicada en un lote de 273 metros cuadrados en una zona residencial de alto crecimiento en la ciudad de Cancún. El terreno colinda en su cara norte y oriente con lotes residenciales, al sur con la calle y al poniente con un área verde. La estrategia del proyecto fue separar el volumen habitable de su cara poniente y así aprovechar vistas, sombras y apropiarse del espacio que se genera entre el área verde pública y el interior de la casa.

La casa te recibe con una primera doble altura como elemento de transición entre los dos niveles. Esta exhibe, por una parte, la totalidad del terreno con vistas exteriores a la terraza y el área verde colindante, y por otra, la escultura de gran formato diseñada por los arquitectos y fabricada con los polines de madera reutilizados de la construcción de la casa.

El programa cubre las necesidades de una pareja sin hijos, lo que permite una vida interior abierta y dinámica, conectando todos los espacios de forma visual y funcional. En primer nivel, el programa público se abre e integra con la alberca y la terraza, creando un espacio de uso interior/exterior. El segundo nivel niega los asoleamiento y las futuras obras colindantes, los espacios interiores se dotan de calidad a partir de una segunda doble altura en el comedor, que permite vistas a través de la misma, desde las recámaras hasta las áreas sociales, la alberca y la terraza.

—  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

tinahouzzheim
HEIMSTAGING se ha añadido esto a Brunnenwiesenweg 5 18 de octubre de 2017

Garagen-/Carportlösung mit Übergang zum Nachbar Ostseite

Fotos en Casa Garcias

España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Houzz utiliza cookies y tecnologías similares para personalizar mi experiencia, ofrecerme contenido relevante y mejorar los productos y servicios de Houzz. Al hacer clic en 'Aceptar' confirmo que estoy de acuerdo con lo antes expuesto, como se describe con más detalle en la Política de cookies de Houzz. Puedo rechazar las cookies no esenciales haciendo clic en 'Gestionar preferencias'.