Capitol Hill

With a compact form and several integrated sustainable systems, the Capitol Hill Residence achieves the client’s goals to maximize the site’s views and resources while responding to its micro climate. Some of the sustainable systems are architectural in nature. For example, the roof rainwater collects into a steel entry water feature, day light from a typical overcast Seattle sky penetrates deep into the house through a central translucent slot, and exterior mounted mechanical shades prevent excessive heat gain without sacrificing the view. Hidden systems affect the energy consumption of the house such as the buried geothermal wells and heat pumps that aid in both heating and cooling, and a 30 panel photovoltaic system mounted on the roof feeds electricity back to the grid.

The minimal foundation sits within the footprint of the previous house, while the upper floors cantilever off the foundation as if to float above the front entry water feature and surrounding landscape. The house is divided by a sloped translucent ceiling that contains the main circulation space and stair allowing daylight deep into the core. Acrylic cantilevered treads with glazed guards and railings keep the visual appearance of the stair light and airy allowing the living and dining spaces to flow together.

While the footprint and overall form of the Capitol Hill Residence were shaped by the restrictions of the site, the architectural and mechanical systems at work define the aesthetic. Working closely with a team of engineers, landscape architects, and solar designers we were able to arrive at an elegant, environmentally sustainable home that achieves the needs of the clients, and fits within the context of the site and surrounding community.

(c) Steve Keating Photography

Foto de salón para visitas abierto, actual, de tamaño medio, sin televisor, con suelo de cemento, chimenea lineal, paredes blancas y marco de chimenea de hormigón —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

tonyafree
Tonya Freeman se ha añadido esto a Ski chalet 7 de diciembre de 2020

Glass around stairwell and concrete fireplace

svolman
svolman se ha añadido esto a bc pool 22 de julio de 2020

like the fireplace only....not other parts

speakdesign1
SPEAK se ha añadido esto a Stylish Sustainability 12 de marzo de 2020

Beautiful use of sustainable materials with an abundance of light and curated art.

Fotos en Capitol Hill

Salones con colores similares
Book House
Book House
Islington townhouse
Seattle Residence, WA
NAKAMEGURO RESIDENCE
La Jolla Los Angeles
Hubbard Circle Residence
Modern Twist on Tradition
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.