Burlingame Eichler Remodel by Klopf Architecture

Klopf Architecture and Jesse Ososki Art remodeled an existing Eichler atrium home into a brighter, more open, and more functional version of its original self.
The goals were to preserve the Eichler look and feel without the need to strictly adhere to it. The scope of work included re-configuring the master bedroom/bath, the kitchen, and the hall bath/laundry area, as well as updating interior finishes throughout to be more sophisticated.
The owners are detail-oriented and were very involved in the design process, down to the selection of lighting controls and stainless steel faceplates.Their design aesthetic leans toward the Scandinavian — light and bright, with simple straight lines and pure geometric shapes.
The finish flooring is large porcelain tile (24” x 24”) in a neutral grey tone, providing a uniform backdrop against which other materials can stand out. The same tile continues into the shower floor (with a different finish texture for slip-resistance) and up the shower/tub walls (in a smaller size). Heath Classic Field ceramic tile in Modern Blue was used sparingly, to add color at the hall bath vanity backsplash and at the shampoo niches in both bathrooms. Back-painted soda glass in pale blue to match the Heath tile was used at the kitchen backsplash. This same accent color was also used at the front entry atrium door. Kitchen cabinetry, countertops, appliances, and light fixtures are all white, making the kitchen feel more airy and light. Countertops are Caesarstone Blizzard.
The owners chose to keep some of the original Eichler elements: the concrete masonry fireplace; the stained tongue-and-groove redwood ceiling decking; and the luan wall paneling. The luan paneling was lightly sanded, cleaned, and re-stained. The owners also kept an added element that was installed by a previous owner: sliding shoji panels at all bedroom windows and sliding glass doors, for both privacy and sun control. Grooves were cut into the new tile flooring for the shoji panels to slide in, creating a more integrated look. Walnut was used to add warmth and contrast at the kitchen bar top and niche, the bathroom vanities, and the window sill/ledge under the kitchen window.
This Burlingame Eichler Remodel is a 2,121 sf, 4 bedroom/2 bath home located in the heart of Silicon Valley.

Klopf Architecture Project Team: John Klopf, Klara Kevane and Yegvenia Torres Zavala
Contractor: Jesse Ososki Art
Structural Engineer: Emmanuel Pun
Photography ©2018 Mariko Reed
Location: Burlingame, CA
Year completed: 2017

—  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

rebecca_wilcox_cast
Rebecca Wilcox se ha añadido esto a Graves Interiors 3 de diciembre de 2020

shoji screens, light beams dark ceiling

msleche
Jo McC se ha añadido esto a BEDROOM 19 de octubre de 2018

PANELS energy efficient? EAMES chair

chandra_simonritvo
Chandra Simon Ritvo se ha añadido esto a Chandra's ideas 11 de octubre de 2018

Screens for bedroom windows or door to bathroom? Might not block the light enough though for the window

España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.