afromosia lounge

This space started out as a 2 car garage! The large garage door openings were replaced with Nana folding doors to create the indoor / outdoor flow to planned courtyard and adjacent guesthouse. An additional Nana door was added to the front side to open up the corner and take advantage of the sweeping vineyard views and new swimming pool.

The garage had challenging spatial limitations due to existing structural and plumbing. We had to negotiate around these items in our space planning to keep things respectful of budget. Zeitgeist transformed this garage into 4 unique living zones (kids area / guest nook / music / afromosia lounge) to work both independently and collectively for the family and numerous weekend guests.

Bringing the outdoors in through these expansive Nana doors which virtually disappear as they fold out of the way, was key to connecting the living space with the adjacent courtyard. Across this shared court, identical flooring materials flow seamlessly in and out from the main living space to the new pool house and guest quarters aiding to the indoor / outdoor sensibility and the special sense of place.

While the client's are city dwellers during the week with modern urban aesthetics, as their country retreat, they definitely wanted a more earthy, relaxed character fitting into the Sonoma County lifestyle. We kept things fresh, simple and in the zeitgeist by using many natural materials, with the interest coming from texture and beautiful forms. We integrated oiled oak floors with afromosia hand scrapped wall paneling, teak cabinetry and several custom walnut furnishings. The wall finish (where not afromosia) is a hand trowled natural pigment also by a local artisan.

Vern Nelson, Photography

Imagen de comedor retro con suelo de madera oscura —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los Houzzers:

jenniferlenzo
jenniferlenzo se ha añadido esto a Built In Shelving 5 ago. 2018

Beautiful wood, style and color of shelves

nikimcfadden
Nicole King se ha añadido esto a Cardiff Kitchen Reno 29 mar. 2018

Option for cabinetry on dining room side of passthrough

A los usuarios que les ha gustado esta foto también les ha gustado
afromosia lounge
Mid-Century Remodel
Dining Room
Downtown Apartment
Midcentury Dining Room
Palo Alto Mid Century
Reviving the 70's
LG Construction + Development Dining
Comedores con colores similares
Refined coastal elegance and charm
John McManus Photographer
Westport, CT Corner Cabinets in Dining Room
SC 3
Pop of Color
Crescent H ST
Design Portfolio
風の栖
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.