2014 NARI CotY Finalist Award Winner - Alexandria Transitional Kitchen and Great

This client sought to update their recently purchased home in Alexandria. A gourmet kitchen that complemented the size of the home and property was a top priority. They wanted more light-filled and connected living spaces for their growing family. Updating the finishes throughout the home was also a necessity.

Design challenges included an existing utility space that occupied a large portion of the kitchen footprint, making the kitchen cramped and narrow. In addition, the foyer was dark, confined and uninviting as a result of its organization and enclosed nature of the main stair.

To overcome the challenges, we relocated the utilities, creating a more usable footprint for the kitchen. The aging furnace was replaced with a high efficiency furnace located in a newly insulated and conditioned crawl space. A new hot water heater was placed in the finished attic, and the electrical panel was also relocated. Then, we designed a portion of the kitchen to mask the need for dropped structural headers: the refrigerator, freezer and pantry were placed under the area that necessitated a drop bulkhead, creating a sleek built-in area for the appliances.

Once the utilities were moved, the kitchen could be opened up to a large family room and designed with a much-improved layout. Two new four-panel exterior doors replaced small doors at the family room to connect the main living space with the beautiful yard. In addition, white bead board was added to the family room ceiling, creating more visual continuity with the adjacent white kitchen.

To transform the foyer into a grand and welcoming entry, a small amount of space was taken from a large second floor bedroom, and the entire second floor structure was supported with a series of flush beams to allow the stair to be opened and expose the rail. New glass doors to the den, relocated at an angle from the main stair provide the foyer with more natural light and a wider, more inviting path to the kitchen.

In the master suite, the bedroom and bathroom entry doors were relocated to improve the room’s layout and offer more bathroom privacy and space for a walk-in closet. A room forgotten by the previous owner was turned into a family mudroom with built-ins and wainscoting to keep the family organized in style.

Photography by Greg Hadley

Ejemplo de cuarto de baño clásico renovado, grande, con paredes beige y suelo de madera oscura —  Houzz
Temas de fotos relacionados
Esta foto no tiene preguntas.

Lo que dicen los usuarios:

jennie_rennie11
Jennifer Rohde se ha añadido esto a Bathrooms 22 de octubre de 2015

Love this backsplash for a bathroom. Maybe for powder room.

Cuartos de baño con colores similares
West Menlo Park Shingle
Blue & White Trad
Axis Town Homes
Upper East Side Apartment
Ross Hills
Liberty Heights Residence, San Francisco
Ocean Front Estate
Hermitage Residence
España
Personalizar mi experiencia con el uso de cookies

Al continuar en este sitio o utilizar esta aplicación, acepto que el grupo Houzz pueda utilizar cookies y tecnologías similares para mejorar sus productos y servicios, ofrecerme contenido relevante y personalizar mi experiencia. Saber más.